Ahat kamen – dejstvo, upotreba, iskustva i cena

Ahat kamen je deo porodice kalcedona, tj. on je najpopularniji i najraznovrsniji član kalcedona. Neke varijante ahata imaju čestice boje ili oznake, dok neke imaju fosilizirane ili čvrste inkluzije.

Ahat se prikazuje u širokom rasponu boja, uključujući crnu, žutu, roze, crvenu, sivu, belu i braon.

Neke vrste ahata su stvorile svoje identitete i lako se prepoznaju u seriji zbog svojih jedinstvenih boja i obrazaca, kao što su bocvanski ahat, vatreni ahat, dendritski ahat, plavi čipkasti ahat, itd.

Ahat se može formirati u svim mineralnim sredinama, ali se najčešće nalazi u vulkanskim stenama.

Ime ahat potiče od imena mesta u kome je prvi put pronađen ovaj kristal: to je reka Achates na Siciliji.

Ahat je tako popularan i tražen kristal, ali na sreću, može se naći širom sveta.

Zašto treba koristiti ahat?

Ahat ima energiju koja ojačava i stabilizuje, tako da će vam pomoći u izvršavanju svakodnevnih obaveza. Uspeće da uravnoteži vaše energije i da ih usmeri na pravi i odgovarajući način. Energije ahata će vas smiriti, a zatim uzdignuti. Čak i ako imate ludački zauzet dan, i dalje ćete biti u stanju da se opustite i pronađete mir i samoću.

Ahat će osigurati da pozitivne energije prođu kroz vas i da se to dešava tokom celog dana. Na taj način ćete ostati puni snage, pozitivni i na nogama.

Negativne energije će biti otklonjene i bićete zaštićeni od bilo kakvog negativnog napada na svoje telo, srce, um i duh.

Ahat će raditi kao izvor podrške i ohrabrenja, posebno kada je reč o poslu i karijeri.

Energije ahata će vas održati inspirisanim, motivisanim, kreativnim i produktivnim.

To je kamen koji će ispuniti vaš život radošću i optimizmom. Kad god se osećate slabim i malaksalim, ali i neproduktivnim, ahat će vas podići svojim energijama kako biste se osećali bolje.

Ovaj kamen će stimulisati vaš um i naglasiti sve vaše predivne osobine. To će vas ohrabriti da iskoristite vaše talente i darove kako biste promenili svoj život na bolje.

Ahat će vam pokazati da su mogućnosti beskrajne i da možete pratiti put koji vam najviše odgovara.

Ohrabriće vas da izvršite neka samoispitivanja samo da biste znali gde ste trenutno, kako stojite i kako se osećate u vezi s tim generalno.

Ovaj kamen će smanjiti želju da sve postignete odjednom i pomoći će vam da upravljate svojim vremenom na pravi način tako da se ne osetite preopterećenim.

Ahat je dobar kamen za uzemljenje, koji će vam pomoći da se stabilizujete i usmerite svoje energije.

Kako ahat utiče na zdravlje?

Ahat je koristan kamen tokom trudnoće jer može pomoći budućim mamama da izbegnu postporođajnu depresiju. Energije ovog kamena takođe mogu pojačati laktaciju.

Kada se koristi kao eliksir, ahat može stimulisati digestivni sistem i ublažiti probleme s probavom, kao i gastritis. Može biti koristan za creva i želudac.

Poznato je da je dobar za oči i lečenje kože. Može pomoći u lečenju bolesti iritacija vezanih za kožu.

Nošenje ahata blizu srca može poboljšati funkcije srca i pluća. To je korisno za krvne sudove, a može ojačati i srčane mišiće.

Kako ahat utiče na materijalno bogatstvo?

Ahat je kamen koji može doneti bogatstvo i obilje u svim aspektima vašeg života, posebno u finansijskom delu života. Kada radite sa energijom ovog kamena, bićete se obogaćeni i osnaženi da biste ostvarili sve svoje finansijke ciljeve. Ovaj kamen će vam ojačati osećaj stvarnosti i ohrabriti pragmatično razmišljanje. Ovo će biti veoma korisno kada je u pitanju donošenje odluka, posebno ako se te odluke tiču vašeg budžeta.

Energije ovog kamena takođe će vas zamoliti da razmišljate sa nogama na zemlji i da preduzimate neophodne akcije sa mudrošću i autoritetom. Ahat će vas voditi ka donošenju najboljih odluka bez stavljanja vaših finansija u neizvesnu situaciju.

Kako se ahat odnosi prema ljubavnim pitanjima, vezama i odnosima?

Ahat ima umirujuće i pozitivno dejstvo na vaše emocije. Kada radite sa ahatovim energijama, bol neće boleti toliko, a gnev i bes vas neće posedati.

To će vam pomoći da zadržite pozitivan stav čak i ako prolazite kroz nešto što je teško u vašoj vezi. Podržaće vaša uverenja da su svi izazovi kroz koje prolazite privremeni.

To će vam pružiti sigurnost da ono što vas ne ubije samo može da vas ojača. Bilo koji izazov koji doživljavate će samo ojačati vašu vezu.

Ahat će promovisati stabilnost u vašem odnosu i ukloniti emocionalnu disharmoniju. Omogućiće vam da razgovarate o stvarima koje vas čine nesrećnim. Pružiće vam priliku da ispravite svoje greške i daće još jednu šansu i podsticaj vašoj vezi. Tako ćete postati sigurniji u sebe i suočavaćete se sa iznenađenjima na jedan samouveren način.

Ahat će vam pomoći da prevaziđete negativnost i otpustite gorčinu iz svog srca. Pomoći će vam da se fokusirate na sve one blagoslove koje imate u životu i da budete zahvalni na tome.

Ovaj kamen će vam pokazati kako možete da odstranite bes koji vam se nakupio i da proširite ljubav u svom srcu. Uz pomoć ahata ćete sakupiti hrabrost i napraviti novi početak. To će vas inspirisati da ispunite život dobrim i pozitivnim stvarima.

Ahat će vam pokazati kako da održite mir i kako da se držite iznad svega čak i kada imate probleme u vašem romantičnom životu.

Borbu u životu ne možete da izbegnete, ali uvek treba da zapamtite da ste vi oni koji odlučujete o tome na koji način ćete se suočiti sa tom borbom.

Ahat simbolizuje emocionalnu izdržljivost. Ovaj kamen će vas podstaći da se nosite sa svim olujama u vezi i da verujete u obećanja koja ste dali jedno drugom.

Ovaj kamen će takođe ukloniti osećanja zavisti i ljubomore. Umesto toga, daće vam neustrašivost i emocionalnu snagu.

Ovo je kamen snage. Uvek možete da se oslonite na vibracije ovog kamena da biste dobili podsticaj koji vam je neophodan.

Ahat će vas podsetiti na vlastitu jačinu i to će vas ohrabriti da pratite svoju sopstvenu istinu.

Pokazaće vam kako možete da oprostite sebi zbog svojih nedostataka i kako da naučite da prihvatite da nema savršene ljubavi niti savršenog odnosa.

Ahat će usmeriti vaš fokus na stvari koje su zaista važne. Ukloniće sve ono što vas ometa kako biste se bolje usredsredili na ono što želite.

Energije ahata će vas umiriti. Raščistiće vaš um i odbaciti one nepotrebne stvari iz vašeg srca.

Ahat će vam pomoći da prihvatite činjenicu da neće uvek biti po vašem. Stvari se ne događaju uvek onako kako ste ih vi zamislili, ali morate naučiti da budete srećni i zadovoljni uprkos okolnostima koje nisu onakve kakve ste vi želeli da budu.

Šta treba učniti da biste iz ahata izvukli ono najbolje?

Ahat se može seći u različitim oblicima, pa tako možete imati male skulpture, piramidice, ili nakit.

Imajući ga u blizini vašeg tela, aktiviraćete sve čakre i otključaćete čitav niz lekovitih svojstava koje ahat nudi.

Ovaj kamen je zaštitinički nastrojen i može sprečiti bilo kakvu negativnu energiju. Držite ga u svojoj tašni ili ga stavite u džep u svakoj prilici.

Ahat nije samo lep, već poseduje neke od najlepših balansirajućih energija. Oslobodiće vas od stresa i anksioznosti i doneti više energije i spokoja.

Ahat će takođe raditi na ponovnom uspostavljanju kontakata sa sopstvenim emocijama. Na taj način ćete se lakše otvoriti i prihvatiti sve što se zbiva oko vas.

Uz pomoć ovog kamena moći ćete da se oslobodite svoje ljubomore, nesigurnosti i gorčine.

Moći ćete da popravite pokavrene odnose, da ih ojačate ljubavlju, poverenjem, razumevanjem i posvećenošću.

Vatreni ahat

Vatreni ahat je jedinstveni oblik kalcedona, mineral iz porodice kvarcnog kamenja.

Iako postoje mnogi oblici kalcedona, vatreni ahat ima jedinstvenu boju, što ga čini izuzetnim. Njegova baza je smeđa ili blago crvenkasta, ali kroz ceo svoj sastav, slojevi oksida gvožđa i limonita daju mu male flekice žute, crvene i narandžaste boje.

Ako se kamen okreće pod svetlom, zbog ovih tankih slojeva on ima svetlucajući efekat. Zbog toga što flekice različitih boja svetlucaju kao plamen, on je i dobio ime vatreni ahat.

Ovaj kamen se nalazi u severnom Meksiku i na jugozapadu SAD-a, u pustinji i planinama koje karakterišu topografiju ovog dela Amerike.

Svetla boja i energija vatrenog ahata reflektuje toplinu ovog dela sveta.

Najveći depoziti se nalaze u državi Arizona i omogućavaju veoma profitabilno tržište u toj oblasti.

Vatreni ahat ima mnogo namena, ali su gotovo sve povezane sa vatrenim moćima, što je i logično ako se ima u vidu izgled i ime ovog kamena.

Ukratko, vatrena snaga ahata je savršena za svakoga ko se oseća umrtvljeno ili zarobljeno u svojoj rutini života.

Zašto treba koristiti vatreni ahat?

Da biste razumeli moć vatrenog ahata, prvo morate razumeti magične i mistične karakteristike vatre kao bazičnog elementa.

Svojstva vatre u mističnom smislu su naravno povezana sa aktuelnom hemijskom reakcijom koja se naziva “vatra”, ali je ta hemijska reakcija daleko složenija i više metaforična nego što je to obično sagorevanje ili toplota.

Dok je, u realnom životu, vatra veoma destruktivna, u magiji je obično povezana sa stvaranje, rođenjem, kreacijom. “Iz pepela se podiže ptica feniks”!

Drugim rečima, samo na ruševinama mogu nići nove velike stvari. Još jednostavnije rečeno, u cilju postizanja novih i velikih stvari, stare i istrošene strukture prošlosti moraju biti odbačene. To su obično strukture koje nas drže inhibiranim i sprečavaju nas da postignemo ono što zaista želimo.

Vatreni ahat je jedan od najefiksanijih načina za pronalaženje kreativne moći vatre na način koji je mnogo bezbedniji nego da na primer nosite okolo naokolo upaljenu sveću i da palite vatru svuda gde se nađete!

Kako se puni i čisti ahat kamen?

Ahat kamen ćete očistiti pod mlazom tekuće vode, a punićete ga na suncu oko 2 sata. Ukoliko je ahat svetle boje ili providan, onda ćete ga puniti uz pomoć Gorskog kristala preko noći.

Ahat i horoskop

Ahat je kamen zodijačkog znaka Blizanci. Dobar je za sve ljude rođene u periodu između 21. maja i 20. juna, kada se planeta Zemlja bliži letu.

Sazvežđe Blizanaca je poznato kao znak pronalazača i vezano je za planetu Merkur. Oni koji su rođeni pod ovim znakom mogu videti obe strane problema, fleksibilni su, živahni i pričljivi.

Ahat – cena kamena

Polirani kamenčić ahata košta oko 350 dinara, pločica oko 400 dinara, a bolji komadi nakita su od 800, pa do više hiljada dinara.