Amazonit kamen – dejstvo, upotreba, iskustva i cena

Amazonit je veoma drevni dragi kamen koji je poznat po svojim lepotama i lekovitim svojstvima. Već vekovima se koristi za pravljenje figurica, statua, talismana i nakita.

Ime kamena potiče od najveće reke u Južnoj Americi – Amazon. Poznat je i pod nazivom amazonski kamen.

Zbog svoje sličnosti sa žadom, amazonit se ponekad naziva i kolorado žad.

Amazonit je silikat koji je obično bledozelene boje, ali postoje i amazonitni kamenčići koji su neprozirno zeleni, plavo-zeleni, žuto-zeleni ili tirkiznoplavi.

Možete ga kupiti u obliku grube amazonitne stene ili kao sjajan i ispoliran kamenčić. Ponekad će imati bele pruge na sebi. Međutim, to ne menja potencijalne energije kamena.

Amazonit se vadi na različitim lokacijama na svetu, posebno u Australiji, Madagaskaru, Rusiji, Namibiji, Indiji, Kanadi i Brazilu. Takođe se nalazi u Virdžiniji i Koloradu u Sjedinjenim Američkim Državama.

Zašto bi trebalo da koristite amazonit kamen?

Amazonit je fantastičan energetski filter. Ovaj kamen vam može biti od koristi, naročito ako puno koristite računar, tablet, mobilni telefon ili mikrotalasnu pećnicu. Ovi aparati su ispunjeni elektromagnetskim smogom, a amazonit može pomoći da se vaša aura očisti od njega.

Takođe će raditi na smirivanju svih čakri. I ne samo to! On će vam pomoći da izbalansirate svoje ženske i muške energije, tako da ćete moći da ih iskoristite na najpozitivniji mogući način. Ovaj kamen će dovesti do toga da vaša yin i yang energija budu u ravnoteži.

Amazonit će vam pomoći da postignete bistrinu uma. Možda to niste znali, ali previše razmišljanja o pojedinim temama nije dobro za vas.

Ovaj kamen će vam pomoći da izbrišete i razbistrite svoje uskovitlane misli i učiniće da bolje razumete sebe, ono što se oko vas događa i kakav je vaš uticaj na ljude.

To je sjajan kamen za svakoga ko je strastven u umetničkom stvaranju i uopšte u pitanjima umetnosti. On može da oslobodi vašu kreativnu i maštovitu stranu i pomogne vam u projektima i umetničkim vizijama.

Amazonit je takođe odličan kamen ako želite da se nešto manifestuje u vašem životu. Ovaj kamen će vas ohrabriti da budete odvažni i da ostvarite svoje snove, kao i da nastavite da pokušavate sve dok ne postignete ono što ste zamislili!

To će vam doneti puno radosti i sreće. Takođe, pokazaće vam kako možete da održite ovu radost i sreću u životu.

Amazonit je kamen istine i hrabrosti. Jednom kad imate ovaj kamen u životu, možete očekivati da ćete biti ojačani istinom. Možete živeti po sopstvenim principima i srušiti sve strahove ili brige.

Ovaj kamen će vas uveriti u to da su vaša čula u skladu sa vašim okruženjem i da se osećate povezani sa sobom. Ako želite jak i snažan kamen koji će vam biti vođa, onda je to amazonit.

Kako vam amazonit može pomoći?

Amazonit i zdravlje. Kada je u pitanju ljudski organizam i telo, amazonit radi u skladu sa vašim naporima da održite dobro zdravlje i zdrav način života.

Osobine ovog lekovitog kamena mogu pomoći kod problema sa plućima, grudnim košom, sinusima i grlom. Takođe je poznato da pomaže kod nedostatka kalcijuma, raspadanja zuba i osteoporoze.

Oni koji boluju od gihta ili oni koji imaju problema sa jetrom i srcem, takođe mogu imati koristi od lečenja energijama ovog kamena. Isto se može reći i za zdravstvene probleme u nervnom sistemu.

On će raditi na vašem metabolizmu i promovisaće dobar i dubok san. Amazonit takođe može pomoći u lečenju određenih zavisnosti, kao što je alkoholizam.

Amazonit radi na blokiranju elektromagnetskog zagađenja i geopatičke radijacije. Ovo će održati vaše vibracione energije veoma jasnim i laganim, čineći da privlačite još pozitivne energije.

Amazonit i bogatstvo. Amazonit je poznat i kao kamen uspeha i izobilja. Kada imate ovaj kamen u svom posedu, privlačićete sreću i bogatstvo.

To je jedan od razloga zašto ljudi koji vole da se kockaju nose ovaj kamen sa sobom kada idu u kockarnicu. On može privući dobitak.

To je takođe kamen koji promoviše praktičnost. Ovaj kamen će vas podsetiti da se vaše bogatstvo može povećati ne samo akumuliranjem para već i praktičnim odlukama i kupovinama stvari od vrednosti.

Amazonit i ljubavni odnosi

Amazonit je dobar kamen kada treba nešto da kažete i priznate onome koga volite.

Ovaj kamen je sjajan i kada je u pitanju neverbalno izražavanje. Ne morate tražiti savršene reči da biste nekome rekli šta osećate ili mislite. Jedan pogled, jedan gest ili jedan osmeh je sve što vam treba i odmah će znati šta pokušavate da im kažete.

Ova vrsta komunikacije je nešto u čemu samo pravi ljubavnici mogu uživati. Potrebna je određena vrsta bliskosti da biste bili sposobni da znate šta ovaj drugi misli i oseća.

Ako još niste dostigli tu fazu, nemojte brinuti. Vaš kamen amazonit će vas uveriti da ćete uskoro to učiniti i on će vam pomoći da vi i vaša voljena osoba postanete bliži i više zaljubljeni nego ikada.

Umesto da se fokusirate na mnoge načine na koje vas vaš partner ljuti, možete se usredsrediti na one stvari zbog kojih ga volite i zbog čega ste srećni sa njim.

Amazonit je divan kamen-saputnik jer može da smiri emocionalnu traumu. Kažu da vreme može da zaceli sve rane, ali ponekad moćni kamen poput amazonita može pomoći da se zarastanje desi mnogo brže.

Energije amazonita će vam takođe pomoći u tome da se ne osećate ljutito. Kada ste dugo u vezi sa nekim, biće tu mnogo stvari koje će vas ljutitit ili oko kojih ćete se svađati.

Ponekad su to male, nepotrebne stvari koje će vas dovesti do ljutnje. Amazonit će vam pomoći da zadržite svoju smirenost i učiniće vas manje podložnim nerviranju.

Ovaj kamen će vam takođe dati osećaj ravnoteže. Nećete je uvek imati i nećete uvek znati šta da radite. Ponekad će život postati pretežak.

Ne morate se izgubiti svaki put kada se to dogodi. Samo treba da vratite balans koji ste izgubili i moći ćete da se povratite. Amazonit će vam u tome pomoći.

Ako ste oduvek bili ćutljivi, ovaj kamen će znatno poboljšati vašu sposobnost komunikacije. Znate i sami koliko je važna komunikacija u vezi, pa je to nešto na čemu se mora dosledno raditi.

Amazonitska energija će vam olakšati da se izrazite kada vas nešto uznemirava, kada vas je neko povredio ili vas je usrećio ili kada ne znate kako da izrazite svoja osećanja.

Nikada nećete imati problem da se otvorite prema osobi koju volite kada vas podržavaju moćne enegije ovog kamena.

Ovaj kamen takođe dobro funkcioniše u inspirativnoj empatiji i saosećanju. To će vas uvesti u to da shvatite da niste jedina osoba na svetu sa takvim problemima kao što su vaši.

Amazonit će učiniti da vidite svet iz druge perspektive. I to one bogatije i saosećajnije perspektive. Amazonit će vam pomoći da se izrazite bez osećaja straha ili anksioznosti. Možda će ovo izražavanje biti verbalno, a možda neverbalno, ali ćete se svakako izraziti sa više slobode i samopouzdanja.

Ovaj kamen će ukloniti strah iz vašeg srca i zameniće ga radošču i entuzijazmom. Naučićete kako da poštujete tugu i da se bavite svojom usamljenošću.

Amazonit će vas razrešiti konfuzije i učiniće da razumete razlog svoje patnje, ali i da nađete način da se izborite sa njom.

Amazonit će vas podstaknuti da verujete svojoj intuiciji. Ponekad samo treba da slušate vaš unutrašnji osećaj. Objašnjenja nisu neophodna.

Ovaj kamen će vas takođe podsetiti da slavite radost u vašem životu. Postoji toliko stvari na kojima morate biti zahvalni i toliko stvari koje život čine vrednim. Ne zaboravite da ih poštujete i slavite.

Amazonit takođe radi na prihvatanju ljubavi. Cela stvar je u tome da verujete u ljubav čak i nakon svih ružnih stvari koje su se desile.

Ne dozvolite da slomljeno srce ili loša veza dovede do toga da zatvorite vrata srca. Neće uvek biti strašno, i neće se uvek priča završavati sa suzama u očima.

Amazonit i horoskop

Iako ne postoji određeni horoskopski znak koji je dodeljen amazonitu, oni koji su rođeni pod znakom Ovna i Lava imaju prirodni afinitet za ovaj kamen. Može se koristiti i za lečenje depresije kod Škorpija.

Kako se puni i čisti amazonit?

Amazonit se čisti pod mlazom vode, a puni se držanjem na suncu oko 2 sata ili uz Gorski kristal preko noći.

Cena amazonita

Polirani kamenčić amazonita košta 300 dinara, dok se za različite komade nakita sa amazonitom izdvaja od 800 do 2000 dinara.