Lapis lazuli kamen – dejstvo, upotreba, iskustva i cena

Naziv lapis lazuli znači “plavi kamen”. Često se naziva samo lapis. Ime dolazi od latinske reči “lapis” što znači kamen i persijske reči “lazhward” što znači plavo.

Ako niste imali prilike da vidite lapis lazuli, to je kamen koji ima lepu nebeskoplavu boju. Postoje i zlatne flekice na površini koje daju svoj šarm, što ga čini da izgleda vrlo moćno i misteriozno.

Postoje i lapisi nižeg ranga koji su obično svetloplavi, sa belim flekicama umesto zlatnih. Oni se često zovu denim lapis.

Drevni Egipćani su koristili lapis lazuli u kozmetičke svrhe. Govori se čak i da je Mikelanđelo, veliki renesansni umetnik, koristio lapis lazuli u obliku praška kako bi pravio boju za freske u Sikstinskoj kapeli.

Prošli su vekovi, a njegova popularnost ne jenjava. Danas se lapis lazuli vadi u SAD-u, Čileu, Italiji i Avganistanu.

Zašto je dobro koristiti lapis lazuli?

Ako se ikada nađete u situaciji da uđete u prodavnicu kristala ili dragog kamenja i da ne znate šta treba kupiti, onda je ovaj kamen za meditaciju i manifestaciju, odličan izbor. Ne samo da osnažuje vaše misli, već vas može zaštititi od psihičkih i fizičkih napada u vašem ličnom i profesionalnom životu.

Lapis lazuli je dobar zaštitinički kamen zbog svih svojih energija koje poseduje. To je i kamen manifestacije jer vam može pomoći da ostvarite svoje snove u stvarnosti i da se realizujete.

Ovaj kamen promoviše kritičko razmišljanje, tako da je savršen za ljude koji su pisci, novinari, psiholozi, rukovodioci. Ovo će biti vrlo zgodan alat koji će pomoći u intelektualnoj analizi, rešavanju problema i stvaranju novih ideja.

To će vam pomoći da steknete znanje da morate jasno i objektivno posmatrati različite situacije kako biste došli do najbolje odluke. Takođe će poboljšati vaše intelektualne sposobnosti, aktivirati vaš viši um i izoštriti vašu memoriju.

Lapis lazuli je takođe ono što vam je potrebno ako želite da doživite duhovni rast. Samo stezanje kamena u rukama može vam pomoći da dođete do meditativnog stanja koje će vam dati mir i spokoj.

Kako pomaže Lapis lazuli?

Isceljivanje i poboljšanje zdravlja. Lapis lazuli je moćan kamen. Ako ga posedujete, na dobrom ste putu da imate zdravo telo i um. Pružiće vam snagu kada su u pitanju izazovi na poslu, u karijeri i životu generalno. Ovaj kamen vam može dati i emocionalnu podršku, takođe. I ne samo to! On će poboljšati vašu kreativnost i daće vam više energije za izdržavanje dnevnih obaveza.

Lapis lazuli će vam pomoći u organizaciji vaših svakodnevnih poslova, povećaće koncentraciju i umiriti zbrku i buku u umu.

Biće trenutaka kada stvari neće imati smisla, a ovaj srećni kamen će smanjiti vašu zbunjenost.

Takođe, pružiće vam mirniji i opušteniji san, jer će vaš um biti bez ikakvog stresa. Tada ćete se lepo odmoriti i napuniti baterije za naredni dan. Lapis lazuli je naročito od pomoći kada su u pitanju bolesti, kao što su glavobolja, bolovi u telu, vertigo i PMS. Može odmah da vam pomogne u oslobađanju od bolova, ako ga nosite negde na telu.

Lapis lazuli za sreću i bogatstvo

Trebalo bi da nosite lapis lazuli kako biste privukli sreću i naklonjenu sudbinu. On simbolizuje dobru sreću, a svaki nosilac ovog kamena imaće energiju koja može pretvoriti sve negativne energije u pozitivne.

Svaki negativan uticaj u vašem životu će biti razbijen. U svim aspektima vašeg života ćete se osposobiti za primanje pozitivnih vibracija, uključujući i stvari za koje niste ni sanjali da vam mogu biti važne.

Lapis lazuli je dobar kamen ako imate namere da steknete bogatstvo, ili da uživate u poslovnom uspehu i napredovanju u karijeri.

Lapis lazuli za ljubav i ljubavne veze

Kada je reč o ljubavi i ljubavnim odnosima, lapis lazuli je odličan prijatelj svih žena. On donosi energiju mudrosti, ljubavi i emocionalnog isceljenja onoj osobi koja ga nosi ili drži blizu svog tela. To je kamen koji u osnovi kaže: voli me! Sve što je u vašem ličnom energetskom polju će tako i učiniti – voleće vas. Kada imate lapis lazuli, imaćete samopouzdanje, staloženost i hrabrost da idete za onim što želite. Nećete provesti ni trenutak osećajući se nesigurnim zbog toga što ćete tačno znati šta želite i kako to možete da dobijete.

Energije kamena lapis lazuli će vam pomoći da prevaziđete svoju stidljivost i ohrabriće vas da izađete iz svoje ljušture.

Ako postoji nešto što želite da se desi u vašoj vezi, ili ako postoji neko sa kim želite da budete u vezi, ovaj kamen vam može pomoći da to učinite.

U društvu ćete se osećati prilagođeno zato što ćete biti napunjeni toplim energijama ovog kamena koji nudi moć transformacije. Ako ste oduvek izbegavali da idete na zabave jer jednostavno niste znali kako da razgovarate sa ljudima, sada ćete imati ovaj kamen koji vam može pružiti podršku i dati vam samopouzdanje.

Ako ste imali neka loša iskustva sa ljudima koje ste izabrali da volite, lapis lazuli će vam dati snagu, hrabrost i posvećenost u prevazilaženju ovih ličnih trauma.

Duševni bolovi i patnja iz prošlosti će nestati kada dozvolite da kamen lapis lazuli deluje na vas. To će vam doneti nadu da će se sve dobro završiti na kraju, bez obzira koliko je teško u sadašnjem trenutku.

To je zato što će, pre ili kasnije, biti bolje, a vi treba samo da održite nadu u svom srcu.

Kamen lapis lazuli takođe može doneti unutrašnju moć svima koji ga poseduju. To je kamen interakcije koja podstiče otvorene linije komunikacije, iskrenosti, otvorenosti i mentalne jasnoće.

Neće biti potrebe da čuvate tajne od osobe koju volite, jer ćete moći da izrazite svoju zabrinutost bez straha od uplašene ili zabrinjavajuće reakcije.

Više nećete biti pod pritiskom da kažete stvari koje stvarno ne mislite samo zato što ne želite da se druga osoba oseća loše ili samo zato što ona to očekuje od vas.

Ovaj kamen će povećati ljubav i vernost u vezama i brakovima.

Ako ste doživeli razočaranje kada je u pitanju strast u spavaćoj sobi, uz lapis lazuli ćete obnoviti strast i bliskost.

Energije lapis lazuli kamena će smanjiti vašu razdražljivost zbog malih stvari i sitnica. Kada zaboravi da očisti toalet za sobom ili kada zaboravi da kupi mleko, ili kada nije dovoljno pažljiv i ne pruža podršku, vi nećete odmah izgubiti strpljenje i pobesneti.

Lapis lazuli će poraditi na vašem “kratkom fitilju” i daće vam više strpljenja i razumevanja.

Uz lapis lazuli će se desiti promene u vašem načinu razmišljanja, kao i u vašim emocijama, tako da nećete stalno biti ljuti i iznervirani.

Lapis lazuli najbolje funkcioniše sa grlenom čakrom, što vam omogućava da kažete sve ono što treba da kažete ljudima, naročito onima koje volite. Poznat je i kao kamen istine, što znači da ćete i vi biti iskreniji sa sobom i imati iskrenu komunikaciju sa ljudima koji su vam važni.

Lapis lazuli je kamen prijateljstva. On donosi ljubav, lojalnost, zabavu i predanost u svim vašim odnosima. Imaćete osećaj da imate najboljeg prijatelja/prijateljicu u koga/koju ste se igrom slučaja i zaljubili.

Osećaćete se opušteno sa osobom sa kojom ste i više nećete imati potrebu da je stalno impresionirate ili da se dokazujete.

Možete jednostavno biti ono što jeste i uopšte se nećete opterećivati time da li se to nekome dopada ili ne. Doći ćete do tačke u životu u kojoj volite sebe više nego ranije i volećete samo one ljude koji vole vas zbog toga što ste takvi kakvi jeste.

Isceljujuća energija kamena lapis lazuli će vam takođe omogućiti da bolje razumete svog partnera, a to će ojačati vašu uzajamnu ljubav.

Šta god da je staro, postaće novo, a sve što je prekinuto, ponovo će biti celovito. Bićete spremni da isprobate nešto što ranije niste ni pokušali, a takođe ćete biti spremni da napravite promene i kompromise kako bi vaša veza uspela.

Uz pomoć lapis lazuli kamena, vi ćete imati bolji osećaj samih sebe i moći ćete da otkrijete unutrašnje istine koje vam mogu pomoći u odnosu sa partnerom.

Moći ćete da se suočite sa realnošću i da napravite neophodna prilagođavanja tako da i dalje uživate u sreći i ljubavi.

Ako imate lapis lazuli sa sobom, to znači da ćete imati hrabrosti da preuzmete svoj ljubavni život u svoje ruke. Konačno ćete shvatiti šta želite u svojoj vezi i nećete se zadovoljiti sa ničim manjim od leptirića u stomaku.

Konačno ćete se suprotstaviti najtežim stvarima u vašem životu i bićete iskreni prema sebi, svom partneru i prema celom svetu.

Lapi lazuli i horoskopski znaci

Lapis lazuli je povezan sa planetama Neptunom i Venerom, ali pre svega sa znakom Strelca (21. novembar – 21. decembar). Sazvežđe Strelca je povezano sa 9. astrološkom kućom koja je kuća daljih putovanja, stranih zemalja, kultura, religije, prava, visokog obrazovanja i svega onoga čime možemo proširiti svoja iskustva, osećaj slobode i višeg uma.

Kako se puni i prazni lapis lazuli?

Ovaj kristal se čisti tako što se stavi pod mlaz tekuće vode, a zatim se temeljno osuši.

Dovoljno je da ovo čišćenje obavljate jednom u mesec dana.

Lapis lazuli punite uz Gorski kristal, a možete ga puniti i noću kada je pun mesec.

Cena

Samo jedan gram lapis lazulija košta oko 150 dinara.