Opal kamen – dejstvo, upotreba, iskustva i cena

Ime opal potiče od sanskritske reči upala, što znači dragulj. Postoje stotine različitih boja ovog kamena, a opal se generalno deli na dva osnovna tipa: na običan opal i opal dragi kamen.

Običan opal karakteriše njegova providnost i njegova paleta boja koja uključuje crvenu, zelenu, plavu i narandžastu. Takođe je poznat po svojim dendritskim inkluzijama.

Opal dragi kamen isijava u vidu različitih nijansi koje se sve zajedničkim imenom nazivaju opalne, a mogu biti na beloj, tamnobraon ili crnoj pozadini.

Opalni sjaj se pojavljuje u vidu živopisnih boja koje se prelivaju i plutaju na pozadini i često imaju plavi ili ljubičasti ton.

Australija je vodeće nalazište opala, ali se može naći i u zemljama kao što su SAD, Peru, Meksiko i Brazil.

Zašto bi trebalo da koristite opal?

Opal je delikatan kamen sa finim, ali živahnim energijama. To je kamen koji će poboljšati vašu kosmičku svest i ojačati vaše mističke i psihičke vizije.

On će inspirisati originalnost i podstaći kreativnost. Daće vam energiju svaki put kada vam je potreban dodatni podsticaj. Energije ovog kamena će vas takođe ohrabriti da izrazite svoje istinsko ja. Osetićete se sigurno i udobno u sopstvenoj koži, a to će se videti kroz vaše reči, misli i akcije koje sprovodite.

Opal je visokoupijajući i reflektujući kamen. On će pokupiti vaše misli i emocije, uvećati ih i poslati nazad.

Ovaj kamen će vas podsetiti da se ne fokusirate na stvari koje nisu dobre po vas. Što više razmišljate o njima, više ih hranite svojom energijom, a to odvodi vašu snagu i vitalnost.

Opal je karmički kamen koji će vam pokazati da sve što pošaljete u svemir ima svoj način da vam se vrati. Ako odašiljete negativnost, samo vam se negativnost može vratiti. Kada obasipate svet ljubavlju, ljubav vam se vraća.

Opal je zaštitnički nastrojen kamen. Kada ga precizno programirate, bićete u stanju da izbegnete sve negativne energije i neželjenu pažnju. Postaćete nevidljivi ili neprimetni za druge kada god to želite.

Ovaj kamen izvlači na površinu sve vaše osobine i karakteristike koje treba remontovati. To će vam pomoći da radite na svojim manama koje ćete onda uspeti da pretvorite u svoju snagu. Opal će učiniti da vidite svoj puni potencijal, a to će ojačati vašu motivaciju za uspeh. Ovaj kamen će podstaći unutrašnji rast.

Doneće značajne tranzicije koje će vašem životu dati veći značaj. Najvažnije, on će ojačati vašu volju za životom.

Kako vam opal može pomoći?

Opal i fizičko zdravlje. Energija isceljivanja i lečenja ovog kamena može pomoći u lečenju različitih infekcija i groznica. Takođe, uz pomoć njega možete pročistiti svoju krv i bubrege. Ovaj kamen ima sposobnost da reguliše nivo insulina u vašoj krvi. Takođe, može raditi na detoskikaciji i regeneraciji jetre.

Opalova energija može pomoći u oslobađanju od suženja u srcu i plućima.

Smatra se da je opal blagotvoran kod problema sa PMS-om i preporučuje se njegova upotreba tokom porođaja.

Opal je takođe poznat kao dobar kamen za oči.

Može vam ojačati imunitet i zaštititi od prehlade ili gripa. Takođe, može delovati kao stimulator za vašu bešiku, bubrege i limfne čvorove.

Opal ima regenerativni efekat, tako da je odličan kamen koji treba imati sa sobom posle velike operacije ili teške bolesti.

Opal i materijalno bogatstvo. Opal vam može pomoći da ispoljavate svoje želje kroz pozitivne afirmacije, naporan rad i posvećenost.

Ovaj kamen će takođe ojačati vaše instinkte za preživljavanjem i obavestiti vas kada treba da se povučete iz nekog posla ili iz neke finansijske krize.

On će vam pomoći da budete na pravom mestu u pravo vreme. Pokazaće vam kako možete prepoznati mogućnosti koje niko drugi ne može. To će doneti energiju promena i napretka. Ovaj kamen će takođe delovati kao energetsko pojačalo i zaštitnik tako što će ukloniti negativne energije koje mogu uticati na vaš zamah. To će doneti prosperitet, sreću i obilje u vaš život.

Opal u odnosu na ljubav i ljubavne veze

Opal je oduvek bio povezivan sa ljubavlju i strašću, kao i sa željom, požudom, seksualnošću i eroticizmom. Ako želite da imate ove stvari u životu, trebalo bi da počnete da nosite opal.

On je veoma zavodljiv kamen koji će intenzivirati vaše emocionalno stanje, ohrabriti vas da otpustite svoje inhibicije. Pozvaće vas da isprobate nove stvari koje će zadovoljiti i vas i vašeg partnera. Opal će osloboditi avanturističku i divlju stranu u vama. To će vas podstaknuti da malo živite i preuzmete više rizika, pogotovo ako to može začiniti vašu vezu.

Opal će raditi i kao emocionalni i emotivni stabilizator. Pokazaće vam kako funkcionišete i naučiće vas kako da budete emocionalno zreli i odgovorni.

Naučiće vas kako da usglasite vaše reakcije sa emotivnim nabojem i kako da odogovarate na provokacije bez napada na druge.

Opal će vas podsetiti da preuzmete odgovornost za svoje emocionalno stanje.

Podsetiće vas da uradite ono što morate uraditi da biste popravili štetu koju su vaše emocije možda izazvale kod vašeg partnera ili u vašem odnosu.

Opal će vas ohrabriti da emanirate pozitivnost. To će promovisati dobrotu, ljubav, saosećajnost i velikodušnost. Fokusiraćete se samo na stvari koje vas čine boljom osobom, i okružićete se ljudima koji iz vas izvlače najbolje.

To je pročišćujući i revitalizujući kamen koji će vam pomoći u vašem emocionalnom oporavku nakon što vam je slomljeno srce. Takođe će raditi i na onim vezama koje su posustale, tako što će ponovo rasplamsati strasti.

Pomoći će vam da se lakše izborite sa bolom i tugom. Pružiće vam emocionalnu podršku, kao i fizičko, mentalno i duhovno ohrabrenje.

Opal će raditi na vašoj vezi tako što će donositi energiju spontanosti. Podsetiće vas da se opustite sa osobom koju volite.

Veza koja je previše ozbiljna će se osetiti starom pre ili kasnije, zato naučite da se zabavljate. Budite luckasti i smešni i radite stvari sa svojim partnerom ne zato što ćete ih tako isplanirati već zato što vam se jednostavno rade.

Energija opala pokazaće vam da odnosi ne treba da budu previše kruti ili mračni. Kada postoji zabava i razigranost u vašoj vezi, moći ćete da odahnete i oslobodite se stresa.

Opal će dodati u vašu vezu vibracije lojalnosti i poverenja. To će pomoći da ojačate svoja obećana koja ste dali jedno drugom i moći ćete uvek da se oslonite jedno na drugo.

Ovaj kamen će promovisati bezuslovnu ljubav, a to će podstaći emocionalnu svest.

Naglašavaće da je svaki odnos jedinstven, a svaka osoba drugačija. Ono što deluje pozitivno na jedan par, možda kod vas neće imati isti efekat.

Opal će vam pomoći da lakše otpustite od sebe prošle emotivne traume. Olakšaće vašu tugu i osećaj gubitka, a to će vam pomoći u izlečenju srca i uma.

Daće vam novu perspektivu o životu i ljubavi i to će vam pomoći da ne postanete deozorijentisani kada se nađete u nekoj složenoj situaciji.

Opal će vas podsetiti da je ljubav divna stvar!

Kako treba koristiti opal da biste postigli najbolje rezultate?

Nosite nakit od opala, kao što su ogrlice i privesci i stavite ga blizu vašeg srca. Energije ovog kamena će učiniti da se osećate lagano i slobodno, tako da možete osloboditi svoje emocije.

Možete ga nositi sa sobom gde god da idete i šta god da radite radi povećane zaštite, mentalne bistrine ili sreće.

Kada čistite svoj opal, uradite to uz pomoć mekane četkice i tople vode sa sapunicom. Izbegavajte da ga izlažete grubim okruženjima.

Opal će vas ispuniti željom da živite radosnim, mirnim životom, a to će vam pomoći da postignete pozitivno raspoloženje smanjivanjem ili uklanjanjem stresa i nervoze. Energije ovog kamena pomoći će vam da prihvatite izazove u životu i prevaziđete teške okolnosti.

Bilo koja želja koja je potisnuta zbog nedostatka samopouzdanja, ponovo će zasijati uz pomoć opala.

Opal će poboljšati vaše raspoloženje i pomoći vam da oslobodite svoje emocije.

Vatreni opal

Svojstva vatrenog opala. Vatreni opal je naziv koji se koristi za šareni, prozirni, pa sve do potpuno transparentnog opala koji ima u bazi vatreno crvenu boju, narandžastu ili žutu.

Takođe, ovaj opal može ponekad prikazati neverovatnu igru boja kada se posmatra pod svetlošću i kada se pod njom okreće u različitim smerovima i uglovima.

Ove vatrene boje u ovoj vrsti opala su pozdinske boje izazvane prisustvom gvožđa. Prelepa boja pozadine daje definiciju ovom kamenu.

Vrednost vatrenog opala može biti bazirana na jedinstvenosti i poželjnosti njegovih boja, gde je žuta najsvetlija, a crvena najtamnija.

Takođe, transparentni kamenovi su poželjniji od translucentnih vrsta.

Vatreni opal može biti izrezan na različite načine. neki se seku kao kabohoni, a neki kao fasetni kamenčići.

Vatreni opal se može naći u vulkanskim stenama blizu poluostrva Jukatan u Meksiku.

Međutim, manje količine vatrenog opala se proizvode u Gvatemali, Hondurasu, Etiopiji, Brazilu i Australiji. Takođe, može se naći i u Oregonu i Nevadi u SAD-u.

Zašto treba koristiti vatreni opal?

Vatreni opal ima puno pozitivnih atributa. To je predivan kamen, posebno ako ste neverovatno stidljivi i nemate samopouzdanja.

Vatra u kamenu će vam dati samopouzdanje i poboljšati mišljenje o sebi. Na taj način ćete lakše ostvarivati kontakte sa drugim ljudima.

Vatreni opal će vam pomoći da se izlečite od loših iskustava i pomoći će vam da zaboravite loše uspomene.

To je kamen koji će podstaći zdravu i pozitivnu seksualnost. Takođe će promovisati ljubavne odnose.

Vatreni opal privlači novac, bogatstvo i obilje u vaš život.

Ako ste ozbiljno razmišljali o pokretanju sopstvenog biznisa ili o ulaganju vašeg novca u neki projekat, kamen će vam dati energiju da to izvedete sa uspehom.

Opal i znaci zodijaka

Mistični kamen onih koji su rođeni u aprilu mesecu je upravo opal. Opal pripada i osobama rođenim u oktobru.

Opal se ponajviše smatra kamenom Vodolija. Ovaj znak je duboko povezan sa društvom i sa načinima kako se može živeti u društvu, ali se ne vezati. Kao i opal, Vodolije su slobodne i živopisne i pronalaze načine kako da žive ovaj život do kraja.

Cena opal kamena

Polirani kamenčić opala se može naći po ceni od 400 dinara, a za priveske i ostale komade nakita od opala bi trebalo da izdvojite od 1000 do nekoliko hiljada dinara.