Rozenkvarc kamen – dejstvo, upotreba, iskustva i cena

Da li ste se ikada zapitali kako se formiraju kamenčići i kristali, naročito rozenkvarc?

Rozenkvarc i drugi kamenčići i kristali se formiraju kada se magma izdigne do zemljine kore i pomeša sa različitim mineralima na tom putu.

Kada se ova magma ohladi, različiti elementi i minerali se sjedinjuju kako bi se formirao kvarcni kristal. Ružičasti kvarcni kristal se nalazi na mnogim pegmatitskim lokacijama na svetu, ali se komercijalno minira u SAD-u, na području Southern Black Hills u južnoj Dakoti, kao i u Brazilu, južnoj Africi, Indiji, japanu, Namibiji i na Madagaskaru.

Ovaj kamen je svoje ime dobio po svojoj lepoj ružičastoj boji i grčkoj reči hyalos što znači staklo. Rozenkvarc kristal dolazi u različitim i prelepim nijansama ružičaste boje. Ponekad je gotovo purpuran. Na Mosovoj skali ima tvrdoću 7, a hemijska formula mu je silicijum-dioksid.

Rozenkvarc nazivaju još i kamenom ljubavi. To je energetski žig bezuslovne ljubavi koji otvara srčanu čakru. To čini rozenkvarc kamenom koji odgovara svim vrstama ljubavi: ljubavi prema sebi, porodici, platonskoj ljubavi, romantičnoj ljubavi i onoj najuzvišenijoj – bezuslovnoj. Kao jedan varijetet kvarca, rozenkvarc ima vrlo visoku energiju i ova jaka energija može poboljšati ljubav u gotovo svakoj situaciji.

Naučnici kažu da je boja ružičastog kvarca rezultat nečistoća titanijuma, mangana i gvožđa. Ali minerali u rozenkvarcu su definitivno ono što daje ružičastu boju i izgled.

Zašto bi trebalo da koristite rozenkvarc?

Ružičasti kvarc se prodaje i pod imenom kamen ljubavi zato što šalje jake vibracije ljubavi, sreće, topline i emocionalnog zdravlja. Poseduje energiju vezanu za srčanu čakru.

Ovo je kamen koji bi trebalo da posedujete ako želite ljubavnu energiju koja će pomoći vama, ali i onima sa kojima ste bliski. Ne zove se bez razloga kamen ljubavi!

Na primer, ružičasti kvarc ili rozenkvarc vam može pomoći da pronađete pravu ljubav. Ne samo da vam može otvoriti sve čakre tako da uspete da vidite ono najbolje u ljudima ili da prepoznate znake koji će vam signalizirati da treba da se udaljite, nego vam može dati i dar iskrenog samoljublja i osećaja sigurnosti u sebe.

Rozenkvarc otvara četvrtu lunarnu čakru pod imenom Anahata. To je jedna od najvažnijih čakri jer uz pomoć nje razvijamo sve druge čakre. Kada je ona zatvorena, onda su i druge energije slabe.

Posedovanje ovog kamen biće vam odličan podsetnik da zavolite sebe pre nego što prihvatite ljubav koju vam drugi ljudi pružaju. Ljubav je najvažnija stvar u životu i ako je imate može vas odvesti na razna mesta i može učiniti da dostignete i postignete ono što ste mislili da je nemoguće.

Rozenkvarc će raditi sa vama na vašem ličnom rastu i duhovnom razvoju. To znači da vam rozenkvarc može pomoći da razrešite duboko usađene sumnje, strahove, bolove i traume koje imate, i da se tako u potpunosti izlečite od njih.

Rozenkvarc neće raditi samo na vašem ljubavnom životu zato što će radeći na njemu on uticati i na druge aspekte kao što su strast i seksualnost. To je moćni afrodizijak koji može pomoći da oslobodite pravog ljubavnika u sebi!

Rozenkvarc i zdravlje

Ružičasti kvarc je takođe veoma moćan kada je u pitanju zdravstvena zaštita. On ima umirujući efekat na osobu koja ga nosi, tako da možete očekivati da se osećate smirenije čak i kada se suočavate sa teškim ljudima i situacijama.

Rozenkvarc vas ojačava u pokušajima da se bavite ličnim traumama i stresom. Čak i mali komad ružičastog kvarca u džepu može vam pomoći da prevaziđete sve izazove i osetite spremnost da prođete kroz promene u vašem životu.

Ovaj kristal može pomoći u slučajevima depresije, nesanice i drugih mentalnih problema. Takođe može biti dobro imati ga kada imate reproduktivne ili menstrualne probleme.

Energija koju daje rozenkvarc može biti iskorišćena za lečenje određenih srčanih problema i problema sa cirkulacijom krvi. Smatra se da pomaže u prevenciji tromboze i srčanog udara, kao i u ojačanju srčanih mišića.

Ako ste opsednuti dobrim izgledom kože, bićete oduševljeni kada saznate da rozenkvarc ima i ovakva dejstva. Može se koristiti za uklanjanje ožiljaka, može očistiti kožu, smanjiti bore i dati vam mekani, sjajniji ten.

Možda će vas iznenaditi činjenica da je rozenkvarc kristal koji promoviše vezu između majke i deteta. Odličan je kristal za upotrebu tokom trudnoće.

Buduće mame ga stavljaju na stomak, naročito pred sam porođaj. Ovo rade da bi zaštitile bebu i da bi pripremile svoje telo za porođaj.

Neke mame stavljaju rozenkvarc u bebinu sobu kako bi sprečile stomačne grčeve kod beba.

Rozenkvarc i materijalno bogatstvo

Rozenkvarc je odličan talisman. On stimuliše intelekt i imaginaciju, tako da vam nikada neće nedostajati ideja i odgovora na najteža pitanja.

To je odličan kamen koji treba da imate sa sobom kada započinjete novi biznis ili projekat. Budite sigurni da ga imate uz sebe kada idete na razgovor za posao ili kada krećete na potpisivanje ugovora za novo radno mesto, kupovinu auta, stana, poslovnog prostora, itd.

Rozenkvarc ima veoma jake intuitivne energije. Privući će sreću, naročito u onom domenu gde se nadate da ćete imati materijalnu korist.

Rozenkvarc će vam pomoći da ostanete prizemni i da ne donosite ishitrene odluke u silnoj želji da budete uspešni i bogati. Držaće vas podalje od loših odluka, tako da možete stvoriti srećnu i prosperitetnu budućnost.

Rozenkvarc nije samo dobar za privlačenje ljubavi, već je odličan i za privlačenje novca. Dobra praksa koju možete imati sa ružičastim kvarcom je da ga stavite iznad svojih računa ili u svoj novčanik. Postavite ga blizu svega za šta želite da ima pozitivan ishod, jer će privući odgovarajuće vrste energije.

Rozenkvarc i ljubavne veze

Moć rozenkvarca donosi više ljubavi i smeha u vaš život. Podstaći će romanse, strasti, prijateljstva i više vremena koje provodite sa ljudima koji su vam važni.

Sa rozenkvarcom će se vaše emocije stabilizirati, a traume i previranja ćete lakše podnositi.

Osetićete izuzetan unutrašnji mir, emocionalni rast i duhovno prosvetljenje. To je zato što će rozenkvarc pomoći da se otvore čakre i da se pojača osećaj samopouzdanja.

To će stimulisati ljubav u vašem životu i zapaliti radost i romantična osećanja, pa čak i seksualnost.

Rozenkvarc pomaže da povratite mir, harmoniju, poverenje u vašu vezu. Doneće pozitivne vibracije u bilo kakvu vrstu veze.

Ako tražite ljubav, naći ćete baš onakvu kakvu ste tražili. Rozenkvarc simboliše ljubav prema sebi, partneru, detetu, porodici, prijateljima.

Ako bolujete od slomljenog srca, rozenkvarc može ponuditi isceljenje.

Ako ste u vezi koja izaziva brigu ili bol, ružičasti kvarc će ukloniti sva loša osećanja i zameniti ih nečim jako pozitivnim. Pomoći će vam da otkrijete izvor tuge ili loših osećanja.

Emocionalno, koristi se za uspostavljanje balansa i prizivanje mira. Ovaj umirujući emocionalni balans smanjuje stres i olakšava anksioznost. Sve ove stvari nose energiju opraštanja, tolerancije i saosećanja i omogućavaju nam da vidimo samo pozitivnu stranu u ljudima, ali i u sebi.

Rozenkvarc otklanja negativna osećanja kao što su ljubomora, posesivnost, nesigurnost, strah, ogovaranje.

Ružičasti kvarc je simbol lepote i ljubavi. Možete računati na to da će on pomoći vašoj podsvesti da pronađe sve ono što je boli i što sprečava da poteku mir i sreća u vašem životu. Pomoći će da oslobodite emocije koje potiskujete.

Rozenkvarc vam donosi srodnu dušu, slatke snove ljubavi i čini da vaša ljubav raste. Privući će ljubav!

Kako da koristite rozenkvarc kako biste postigli najbolje rezultate?

Rozenkvarc kristal može biti deo najlepšeg nakita. Od njega se mogu praviti perle koje se mogu nizati u ogrlice ili narukvice, ili se mogu praviti delovi nakita kao što su minđuše, prstenje ili privesci.

Nosite svoj ružičasti kvarc kao nakit koji je blizu vašeg srca, tako da ga je najbolje nositi kao privezak. Ako ne volite da nosite ogrlice, možete jednostavno ubaciti kamenčić u svoj grudnjak.

Takođe, možete spavati sa rozenkvarcom ispod jastuka, tako da će se sve što vam izaziva emocionalnu bol pojaviti u vašim snovima. Ovo će vam omogućiti da pronađete najbolje rešenje.

Savršeno je staviti rozenkvarc u ljubavni ugao vašeg doma. Na osnovu feng šuia, ljubavni kutak je krajnji desni ugao vašeg doma sa glavnog ulaza.

Ako ne želite da ga nosite kao nakit, možete staviti svoj ružičasti kvarc u torbicu koja će uvek biti u vašoj tašni. Takođe, možete da ga stavite u lepu posudu za dekoraciju, ili da ga samo držite tokom meditacije.

Možete ga koristiti na bilo koji način, važno je samo da ga koristite na način koji je za vas najprikladniji i najprirodniji, pa ćete tako dobiti energiju kristala.

Punjenje i čišćenje rozenkvarca

Zapamtite da rozenkvarc mora da se čisti na svakih 15 dana tekućom vodom. Vodite računa da voda nije hladna, niti previše topla.

Takođe, možete ga napuniti pored ametista ili bilo kog drugog kristalnog kamena nekoliko sati. Ne stavljajte ga tamo gde ima puno sunčeve svetlosti jer će to uticati na boju i energiju kamena.

Najbolje kombinacije za korišćenje rozenkvarca

Rozenkvarc je najbolje koristiti u kombinaciji sa ametistom. Zajedno daju savršenu ravnotežu energijama koje ametist isporučuje duhu jer ružičasti kvarc donosi snažne i pozitivne energije srcu.

Kombinujte ih dva puta za kratak vremenski period dok ne vidite kako reagujete na ove energije koje će emitovati.

Ametist nije skup kamen, a izgledaće sjajno ako se nosi kao nakit ili se koristi kao dekoracija u kući. Ovo uparivanje će biti divan token koji će vam pokazati ljubav i predanost.

Ružičasti kvarc možete kombinovati i sa hrizokola dragim kamenom ako želite da ojačate ili oslabite postojeću problematičnu ljubavnu vezu. Ako ste ljubomorni i želite da ta ljubomora prođe, možete da uparite ova dva kamena.

Ako želite da se otvorite novim iskustvima, možete da kombinujete rozenkvarc sa azuritom ili peridotom. Ako želite da izlazite i da vodite avanturistički život, koristite ružičasti kvarc sa citrinom ili imperijalnim topazom.

Ako želite da budete hrabriji i postojaniji u ljubavi i odnosima, kombinujte svoj ružičasti kvarc sa lubeničastim turmalinom. Za privlačenje novca, nosite citrin, zeleni aventurin i rozenkvarc u svojoj tašni.

Rozenkvarc i zodijak

Rozenkvarc odgovara znaku Ribe, Bikovima, Vagama i Škorpijama. Bikovi su teški i tvrdoglavi, a pogotovo ljubomorni i posesivni. Umeju da budu svađalački nastrojeni. Pošto je vladalac Bika planeta Venera, a rozenkvarc je Venerin kristal, onda bi Bikovi trebalo da koriste i nose rozenkvarc jer će on podstaknuti razumevanje, nežnost i ljubav kod Bikova.

Škorpije su veliki emotivci, ali kriju svoje duboke emocije ispod maske hladnoće i sumnjičavosti. Rozenkvarc pomaže Škorpijama da budu nežnije, toplije i tolerantnije.

Cena rozenkvarca

Pločice rozenkvarca se nalaze po ceni od 400 dinara, ali je za priveske i narukvice potrebno izdvojiti i po nekoliko hiljada dinara.