Sodalit kamen – dejstvo, upotreba, iskustva i cena

Sodalit obično dolazi u prelepoj, kraljevskoj plavoj boji, sa belim mrljama na njoj. To je neprozirni kamen koji dolazi u različitim nijansama plave, ćešće plavo-sive boje sa flekicama belog kalcita.

Može se polirati da bi se postigao visoki sjaj, a na taj način dobija još bogatiji i elegantniji izgled.

Naziv sodalit izveden je od natrijuma (sodijuma) hemijskog elementa.

Naziv takođe može dolaziti od latinske reči sodalitas što znači drugar, zbog toga što oni koji ga nose imaju osećaj kao da imaju drugara koji im pomaže da se osećaju mirno, spokojno i koji im pomaže da izleče svoje bolno ili nemirno srce.

Sodalit je prvi put otkriven na Grenlandu u 19. veku.

Danas se može naći u Portugalu, Brazilu, Boliviji, Kanadi, Rusiji, Australiji, Tanzaniji i Kini. Retke vrste sodalita su takođe pronađene u Namibiji i u mestu Vezuvio u Italiji.

Zašto treba koristiti sodalit?

Sodalit nije samo lep kamen, već je i veoma moćan. U slučaju da to još niste znali, sodalit je poznat kao kamen poeta ili pesnika jer vam može pomoći da izrazite sve što želite i to na najbolji mogući način. To je efikasan kamen kada dođe do argumentacije ili neslaganja.

Takođe, to je kamen logike.

Kada imate kamen poput sodalita, možete očekivati da će vam se povećati inteligencija i racionalnost. To će stimulisati vaše misli i pružiti vam mentalnu bistrinu.

Takođe, biće vam povećana svest, a vizija će vam biti jasna. Svaka lažna iluzija biće uklonjena iz vašeg vidokruga. Ovaj kamen može da deluje kao most koji će vam pomoći da osmislite svoje misli i osećanja.

To je kamen koji simboliše znanje i komunikaciju. Takođe se zalaže za efikasnost.

Kada odlučite da u svom životu imate kamen sodalit, sledi emocionalna ravnoteža i unutrašnji mir. Takođe ćete imati koristi od poboljšanja divinacije i psihičkih sposobnosti.

Kako će vam sodalit pomoći?

Sodalit i lečenje. Sodalit u sebi sadrži mnogo više moći nego što vam se to na prvi pogled može učiniti. Njegove lekovite energije ne samo da čiste vašu auru i uklanjaju loša osećanja u vašem srcu, već mogu pomoći u lečenju ljudskog tela.

Sodalit ima moć da pročisti organe i učini da rade do njihovog maksimalnog kapaciteta. Takođe može pojačati imunitet i zaštititi vas od najuobičajenijih bolesti.

Ako ste zdravi, bićete oduševljeni što znate da ovaj kamen takođe može poboljšati vaš metabolizam. Može poboljšati probavu, pa čak i smanjiti visok krvni pritisak.

Dobar je kamen ako ste na hemoterapiji. Pomoći će u stabilizaciji vaših energija i baviće se negativnim efektima lečenja.

Endokrini problemi, problemi sa spavanjem, putna bolest, zadržavanje vode, čišćenje jetre, napadi anksioznosti – sve su to zdravstveni problemi u kojima vam sodalit može pomoći.

Sodalit povećava materijalno bogatstvo. Sodalit je vrlo dobar kamen za poslovanje jer promoviše prijateljstvo i druženje. Ovo je veoma važno kada radite sa ljudima koji imaju slične vizije, iste ciljeve i iste namere.

Važno je da volite i verujete jedni drugima, jer će to osigurati gladak tok rada i uspeh vaših nastojanja.

Ovaj kamen vam može pomoći da imate besprekorne transakcije i produktivne dane.

Pomoći će vam da se svi slažete na svakom delu puta.

Sodalit najbolje radi za umetnike, glumce i izvođače, jer promoviše poverenje, komunikaciju i kreativnsot.

Takođe će raditi na vašoj produktivnosti i efikasnosti, na nekim vrlo važnim stvarima koje morate imati ako želite da budete uspešni u svom poslu ili sa vašim projektom.

Sodalit će takođe povećati osećanje mira i spokojstva sa ljudima sa kojima radite.

Biće izazova i neuspeha, ali ćete lako moći da se bavite njima jer ste mirni i fokusirani.

To će takođe biti veliki podsetnik za vas i ljude sa kojima radite da je ono čime se bavite važno. Vi kreirate sopstvenu vrednost.

Vi radite na nečemu što bi moglo biti od koristi i drugima, a ne samo vama.

Sodalit će vas inspirisati da radite konstantno na svojim zamislima kako biste postigli svoje ciljeve.

Sodalit i ljubav

Sodalit vam može pomoći da se oslobodite krivice i iracionalnih strahova. Možda se osećate kao da ne možete da krenete napred u svom ljubavnom životu jer vas zadržavaju vaše tuge i žalosti ili kajanje zbog nečega što ste u prošlosti uradili.

Isceliteljska energija sodalita će očistiti vašu auru, kao i vaše srce i um, tako da ćete konačno otpustiti svoj nepotrebni emotivni prtljag i teret.

On može pomoći da se okončaju nesporazumi sa osobom koju volite. Kao i kod selenita, to će vam pomoći da nađete načine za rešavanje problema koji pogađaju vašu vezu.

Često je to vrlo teško učiniti jer jedna ili obe strane samo čekaju da problem nestane sam od sebe.

Energija koju dobijate od svog kamena sodalita će vam pomoći da shvatite da se za ljubav uvek vredi boriti, biti hrabar i rizikovati.

Pokazaće vam da nećete uvek biti u pravu. Da biste bili spremni na kompromis, žrtvovaćete se ponekad.

Biti u vezi je uvek dvosmerna stvar. Zaljubljenost znači razmišljanje o sreći i dobrobiti druge osobe.

Sodalit može učiniti da otvorite oči i vidite grešku u svojim postupcima. Može vam dati snagu i hrabrost da promenite stare i loše navike.

Pomoći će vam da shvatite da vam ne treba da ponavljate iste stvari iznova i iznova, jer imate moć da radite stvari onako kako želite.

Ako imate sodalit u vašem životu, neka vam posluži kao podsetnik da se ništa neće promeniti ako ne napravite prvi korak. Ništa značajno se neće dogoditi u vašem romantičnom odnosu ako samo nastavite da sanjate, želite i nadate se.

Morate uzeti stvari u svoje ruke i morate učiniti nešto. Sodalit i njegove energije će vas inspirisati da date životu i ljubavi energetsku injekciju. Koliko god je moguće, vi sigurno ne želite da vaš život bude ispunjen žaljenjem za nečim što niste učinili!

Ne dozovolite da vas prilike mimoiđu.

Ako želite da kažete nekome koliko vam znači, recite mu sada jer ne znate šta će se dogoditi u narednih nekoliko minuta, sati ili dana. Život se može okončati dok tresnete dlanom o dlan, tako da je važno da ugrabite trenutak!

Sodalit kamen je onaj koji promoviše ljubav. Ako tražite ljubav, imajte ovaj kamen blizu srca i privući ćete pravu i pozitivnu ljubavnu energiju.

Čak i ako samo sedite i uživate u kafi sa prijateljicom, nešto će se pomeriti u vašem univerzumu i ljubav će doći u potragu za vama.

Ako ste nezadovoljni trenutnom vezom, sodalit vam može pružiti prikazivanje iskrenih emocija. Može vam dati uvid u sopstvena osećanja i hrabrost da ih iskažete.

Ne morate se pretvarati i lagati sebe jer će vas energija sodalita ohrabriti da učinite pravu stvar.

Ako ste udati ili oženjeni i prolazite kroz lošu fazu, sodalit može očistiti vaše aure, tako da će sve gorčine, ljutnje, nezadovoljstva i ljubomore nestati iz vašeg braka.

Sodalit može pomoći da vaše srce ozdravi, ako je slomljeno. Preduprediće vaše srce da se pretvori u kamen. Kako dani prolaze, polako ćete shvatati zašto se stvari završavaju na način na koji se završavaju i bićete zahvalni za sve lekcije koje ste naučili.

Kad god osećate da neko nije u potpunosti iskren sa vama, samo meditirajte pomoću vašeg sodalita.

Sodalit i horoskopski znaci

Sodalit je povezan sa planetama Neptunom i Venerom. Neptun je vladalac sazvežđa Riba, a Venera sazvežđa Bika i Vage.

Kako se puni i čisti sodalit?

Sodalit se puni uz pomoć Gorskog kristala ili hematita i to tokom noći. Čisti se pod mlazem vode.

Cena sodalita

Pločice ispoliranog sodalita koštaju oko 400 dinara, dok nakit varira u ceni od 800 do nekoliko hiljada dinara u zavisnosti od kombinacija metala i sodalita.