Sunčev kamen – dejstvo, upotreba, iskustva i cena

Sa blještavošću sunca i vatrom solarnog zraka, Sunčev kamen nosi moći boga Sunca – Ra, čija energija donosi sve potencijalne živote na zemlji. To je kamen liderstva – lične moći, slobode i široke svesti. Istinski reflektujući svojstva vrhovnog Svetla, donosi otvorenost, dobrobit i toplinu, snagu, mentalnu jasnost i volju i sposobnost da pruža blagoslove onima oko sebe.

Poznat kao kamen radosti, Sunčev kamen inspiriše osobu da neguje sebe samu kako bi služila drugima. Ovaj kamen vraća osećaj uživanja u životu, dobru ljudsku prirodu i pruža osećaj izobilja.

Kako izgleda Sunčev kamen?

Sunčev kamen je član Feldspar porodice, a nazvan je po toplim nijansama zlatne, narandžaste, crvene i braon boje koje sijaju kao sunce. Ako u sebi sadrži malo hematita, reflektuje svetlost između raznih slojeva kristala i proizvodi prelivajući efekat, ako se kamen posmatra iz različitih uglova.

Sunčev kamen može biti providan i čist ili neproziran. Čist crveni primerak je, međutim, veoma redak.

Sunčev kamen je kamen obilja. Podstiče nezavisnost i originalnost, inspirativan je u otkrivanju talenata, privlači slavu i neočekivan prosperitet. Odličan je kao “srećni kristal” na takmičenjima.

Nosite Sunčev kamen da biste se osećali živo i entuzijastično. On će pojačati vitalnost i koristan je za pokretanje i održavanje energije, za fitnes program ili aerobik, za svaku vrstu fizičke aktivnosti, kao i za zanimanja koja zahtevaju puno energije tokom dana.

Kao kristal za radno mesto, Sunčev kamen povećava vaš radni profil i donosi mogućnosti za vođstvo i napredovanje. Stavite ga pored kompjutera kada reklamirate svoj lični biznis ili usluge na internetu.

Sunčev kamen pruža neku vrstu snage ako emocionalno zavisite od drugih ili ste pretrpeli iznenadan gubitak partnera. Pomaže u ublažavanju straha i stresa i štiti od onih koji iscrpljuju vašu energiju i finansije. Odličan je kristal za sve one koji pate od neke fobije jer ublažava strah od mraka, zatvorenih prostora ili prisustva nekih drugih okidača fobije.

Nosite ga u vidu prstena na receptivnoj ruci, pa će vam pomoći da primite sve ono što vam je potrebno i sve ono što želite. Na ruci kojom dajete, kanalisaće vaše isceliteljske moći koje možete uputiti ka drugim ljudima. Ako ga nosite kao privezak, Sunčev kamen će vašem srcu pružiti mudrost kada su u pitanju usklađivanja sa inspiracijama koje dolaze iz vašeg uma.

Sunčev kamen zagreva telo, ubrzava metabolizam, varenje i pojačava vitalnost. Stimuliše samoisceliteljske moći, reguliše i harmonizuje sve organe.

Sunčev kamen može poslužiti za lečenje hronično upaljenog grla, a može smanjiti i tenzije u stomaku, kao i tegobe nastale zbog čira u želucu. Ako se stavi na solarni pleksus, odličan je za otklanjanje depresije ili sezonskog afektivnog poremećaja. Vrlo uspešno se bori protiv noćnih mora.

Dejstva Sunčevog kamena

Još od drevnih vremena, Sunčev kamen je bio korišćen za smanjivanje problema sa hrskavicom, reumatizmom i uopšteno sa bolovima. Danas se, takođe, koristi za lečenje osteoartritisa, grčeva, groznice, različitih infekcija i sportskih povreda.

Sunčev kamen je veoma efikasan u čišćenju aure i čakri, kao i za uklanjanje udica kojima pecate svoje voljene – ovde se pre svega misli na posesivnost, ljubomoru. Isto tako, pomoći će vama da se oslobodite od ljubomornih ljubavnika ili bilo koga ko vam crpi energiju.

Odličan je za one situacije u kojima treba da presečete nešto ili da kažete “ne”. Podstiče samoosnaživanje i nezavisnost.

Oni koji se povlače zbog straha ili nedostatka samopouzdanja mogu videti kako Sunčev kamen bukvalno topi osećaj inferiornosti, diskriminiranosti, ugroženosti ili napuštenosti. Sunčev kamen stvara bogat i pozitivan spektar energija koje rebalansiraju sve emocionalne obrasce i podstiču optimizam i entuzijazam. Može da pomogne u transformaciji osećaja besa u energiju i stalnog osuđivanja u radost.

Sunčev kamen i čakre

Sa svojom snagom sunca i svetlosti, Sunčev kamen čisti sve čakre vraćajući radost i negujući duh. On deluje kao podsticaj za bazu i sakralne čakre, stimulišući liderstvo i volju, kreativnost i seksualnost.

Crvene i smeđe nijanse Sunčevog kamena aktiviraju bazu ili korensku čakru, koja je locirana u bazi kičme i kontroliše energiju kinestetičkog osećaja i kretanja. To je osnova ili temelj fizičke i duhovne energije u telu. Kada je baza izvan balansa simptomi se mogu manifestovati kao letargija, smanjen nivo aktivnosti, nizak nivo entuzijazma i potreba za stalnom stimulacijom. Kada su bazne spiritualne energije izvan balansa, osećate se besmisleno, nepovezano, daleko. Kada je bazna čakra u ravnoteži, fizičko telo vraća snagu i izdržljivost, a duhovna energija se ponovo oživljava u obliku sigurnosti i osećanja sopstvene moći. Često dovodi do osećaja nezavisnosti i spontanog liderstva.

Zlatne i narandžaste nijanse Sunčevog kamena identifikuju se sa sakralnom čakrom ili drugom čakrom, a ona je locirana iznad pubične kosti na prednjoj strani karlice. Ona kontroliše protok energije i predstavlja centar gravitacije tela. To je centar životne sile tela i kontroliše tok informacija od tela do uma i od uma do tela. Intuicija i ostale vrste nelinearne komunikacije dolaze iz ove čakre. Kada je izvan balansa, simptomi će se manifestovati kao konfuzija, preterana zavisnost od drugih, suzbijanje osećanja, nesposobnost da se iskaže radost, strah od senzualnosti ili seksa i frustracija. Kada je u ravnoteži imate milost, osećate zadovoljstvo u životu, nalazite da ste fleksibilni i da ste u toku.

Sunčev kamen se odnosi na ljude od vere, misionare i sve one koji služe ljudima.

Sunčev kamen nosi jang energiju i balansira sa jinom iz Mesečevog kamena. Kada se nose zajedno, ovi kamenovi objedinjuju moći boga i boginje ili unutrašnji sklad.

Zlatna energija u Sunčevom kamenu donosi uspeh, entuzijazam, sreću i moć. To je tradicionalno boja kraljeva, bogatih i sunca. Zlatno dotiče dubinu našeg uma, prikazujući slike mističnih mesta i avantura. Svetli zlatni kristali pružaju nam jednostavna zadovoljstva života – radost i zadovoljstvo. Tamni zlatni kristali imaju dublje, izraženije osećanje posvećenosti i pružaju nam zreli entuzijazam, kao i sposbnost da podelimo doživotnu posvećenost, brigu i ljubav.

Energija narandžaste u Sunčevom kamenu donosi radost i prijateljstvo, zadovoljstvo i porodično zajedništvo.

Meditacija sa Sunčevim kamenom na trećem oku će vam omogućiti da pronađete najbolji put u svakoj situaciji.

Sunčev kamen je alhemijski kamen koji donosi duboku vezu sa svetlom i regenerativnom snagom Sunca tokom meditacije i svakodnevnog života.

Divinacijsko značenje Sunčevog kamena znači: uživajte u sadašnjosti bez brige da li će dobra vremena trajati.

Sunčev kamen poštuje Keridven, velšku boginju inspiracije i znanja. Ona vlada darovima proročanstva i magije, kao i moćima smrti i ponovnog rađanja. Ona je čuvar spiritualne transformacije.

Sunčev kamen može biti i kamen koji se koristi u obožavanju Sekhmete, egipatske boginje rata. Ona je najmoćnija boginja Donjeg Egipta i obično se predstavlja sa glavom lava i telom prelepe žene.

Sunčev kamen i datum rođenja

Sunčev kamen koji je zlatne boje, prirodni je kristal onih koji su rođeni u letnjim mesecima od 22. jula do 21. avgusta. Zlatni kristali donose uspeh, entuzijazam, sreću i moć.

Sunčev kamen koji je narandžaste boje je kamen onih koji su rođeni pri kraju leta od 22. avgusta do 22. septembra. Narandžasti kristali vam donose radost, prijateljstvo, zadovoljstvo i porodičnu zajednicu.

Sunčev kamen koji je skerletan pripada onima koji su rođeni u prvom mesecu jeseni od 23. septembra do 21. oktobra. Ovaj kristal će vam doneti snagu, vitalnost, moć volje i posvećenost.

Sunčev kamen crvene boje pripada rođenima od 22. oktobra do 20. novembra. Crveni kristali vam donosi energiju, hrabrost, strast i ljubav.

Gde se nalaze depoziti Sunčevog kamena?

Depoziti Sunčevog kamena se mogu naći u Kanadi, Norveškoj, Rusiji, Grčkoj, Indiji i SAD-u.

Sunčev kamen je priča o slobodi i nezavisnosti

Nikada vam neće nedostajati razlozi za korišćenje ovog kamena jer je pun divnih i pozitivnih energija.

Sunčev kamen priča priču o slobodi, samopouzdanju i nezavisnosti i on zaista može biti vaš najbolji pratilac. Njemu možete zahvaliti što ubuduće možete donositi odluke o svom životu, što možete biti slobodni da radite sve što želite i što ćete voleti ljude koje želite voleti.

Sunčev kamen je kamen radosti jer reflektuje kvalitete i svojstva svetlosti. On vas poziva da budete otvoreni, topli i srdačni. Doneće vam spremnost da pružite radost i sreću drugima.

Sunčev kamen nosi sa sobom energiju originalnosti i inspiracije. Ako imate osećaj da ste se zaglavili i da ste potpuno neproduktivni, samo držite ovaj kamen u rukama. Imaćete osećaj kao da je neko pritisnuo prekidač i ideje dolaze same od sebe.

Sunčev kamen je prirodni antidepresiv jer je u stanju da udalji vaše tužne misli i negativne emocije. On će u vas usaditi dobru prirodu i vi ćete sijati. Ispuniće vaš život entuzijazmom, optimizmom i ohrabrenjem.

Sunčev kamen i fizičko zdravlje

Sunčev kamen promoviše ravnotežu i harmoniju među organima u telu kako bi ispravno funkcionisali. Takođe ima sposobnost povećanja sposobnosti samoisceljenja organizma.

Može da pomogne u lečenju hroničnih bolova i smanjuje bolove vezane za stomak i čir na želucu. Takođe može pomoći u lečenju problema hrskavice.

Kao što je već rečeno, poboljšava vaš metabolizam, varenje i generalnu vitalnost.

Veoma je dobar u tretiranju reumatizma, simptoma sezonske depresije i noćnih mora sa nesanicom. Svi problemi koji nastaju kao posledica stresa, rešavaju se uz pomoć Sunčevog kamena.

Sunčev kamen i ljubavni odnosi

Sunčev kamen je, takođe, kamen romantike. Ako želite nešto da promenite u svom ljubavnom životu, ovo je pravi kamen za vas.

Problematičan odnos će pretvoriti u jaku vezu. Ako prolazite kroz težak period sa partnerom, on će vam pomoći da “ispeglate” sve svoje nesuglasice.

Ako želite da povećate svoju moć privlačnosti, uvek nosite ovaj kamen sa sobom. Vaša aura će biti atraktivnija za druge ljude koji takođe traže ljubav.

Sunčev kamen će stimulisati vaše seksualno uzbuđenje i povećati vašu seksualnu energiju. Pomoći će vam da postanete strastveniji i osećajniji ljubavnik. Čak može rešiti i probleme vezane za seksualnu disfunkciju.

On je izvor snage za svakoga ko se nalazi u vezi, naročito za nekog ko se emocionalno oslanja na svog partnera.

Ovo je takođe dobar kamen za one koji pate zbog gubitka drage osobe.

Kako da koristite Sunčev kamen da biste imali najbolje rezultate?

Kada ga stavite pored bele sveće, Sunčev kamen će pomoći u širenju zaštitnih energija u vašem domu ili kancelariji.

Sunčev kamen je povezan sa Mesečevim kamenom. Kada nosite oba kamena, bićete u stanju da iskoristite energiju Sunca zajedno sa energijama Meseca.

Imaćete energiju uspeha, zaštite, isceljenja, duhovnosti, mira i ljubavi.

Kada ga nosite u obliku prstena i stavite na svoju receptivnu ruku, Sunčev kamen će vam pomoći da primite ono što želite ili što vam je potrebno.

Najbolja kombinacija za vaš kamen će biti kamenje koje spada u grupu vatrenog kamenja. Neki primeri su jantar, crveni jasper, vatreni opal, vatreni ahat, karnelian, citrin. Svi ovi kamenovi će pojačati svoje energije kada se kombinuju sa Sunčevim kamenom.

Ako želite da se vaši snovi i želje ostvaruju, možete ga kombinovati sa bilo kojom vrstom kvarca ili crnim turmalinom, magnetitom, piritom ili citrinom.

Sunčev kamen i horoskop

Pošto je Sunce vladalac sazvežđa Lava, smatra se da je ovaj kamen idealan za Lavove u horoskopu. Takođe se smatra i kamenom Strelčeva.

Kako se puni i čisti Sunčev kamen?

Već možete pretpostaviti da se Sunčev kamen puni na direktnom suncu jer voli da ga miluju topli sunčevi zraci. Kada želite da ga očistite, stavićete ga na nekoliko minuta pod mlaz vode (mlake) ili u posudu sa vodom da prenoći.

Cena Sunčevog kamena

Pločice Sunčevog kamena se nalaze po ceni od 400 dinara, dok ćete za minđuše ili priveske morati da izdvojite od 800 do 2500 dinara.