Žad poludragi kamen – dejstvo, upotreba, iskustva i cena

Ako ste uhvatili sebe da vas je privukla zagonetna pojava poludragog kamena pod imenom Žad, onda bi to moglo da znači da je vreme za ozbiljnu egzistencijalnu transformaciju.

Žad vam daje mudrost da sagledate ograničenja iz prošlosti koja ste sami sebi postavljali i sposobnost da izbacite zastarele modele ponašanja koji nisu bili delotvorni.

Uključite Žad u vašu svakodnevnu meditaciju i pronađite hrabrost da otkrijete svoju božansku unutrašnju istinu dok u isto vreme odbacujete negativne obrasce ponašanja koji vas odvraćaju od razvijanja vašeg punog potencijala.

Dok svi kristali promovišu harmoniju između uma, tela i duha, Žad je superzvezda u svetu terapije kristalima zahvaljujući snažnoj povezanosti sa srčanom čakrom i različitim stepenima intenzivnih, probijajućih nijansi zelene boje. Kada je u pitanju dovođenje prosperiteta i obilja u vaš život, Žad je krajnje dobar poludragi kamen jer je pokazao zavidan uspeh.

Dovoljno je da se upoznate sa iskustvima pripadnika drevne kineske civilizacije koji su urezivali Žad u svoje statue i ugrađivali ga u maske i nakit. Statue zmajeva od Žada su korišćene za ukrašavanje grobova imperatora, tj. kineskih careva. Na Novom Zelandu, lokalni Žad se smatrao kamenom moći u folklornoj tradciji Maora. Vikinzi su napadali sela i odlazili u borbe sa mačevima i oružjem koje je bilo ukrašeno Žadom.

U okviru šireg univerzuma, Žad je deo zelenog zraka svetlosti, najfrekventnije i najintenzivnije nijanse zelene, a to je boja koja reflektuje neobičnu vegetaciju tropa. Slično biljkama i fotosintezi, svojstva kristala Žad, upotrebljavaju čudo svetlosti koje pruža hranu biljkama, ali ih i hrani kiseonikom. Živahne zelene varijacije Žada simbol su rasta i vitalnosti, što ga čini kamenom koji predstavlja bogatstvo i dugovečnost. Naravno, kada kažemo bogatstvo ne mislimo samo na novac, jer novac može kupiti samo mali deo sreće, a sav ostatak dolazi iz unutrašnjeg bića i unutrašnjeg zadovoljstva.

Isprobajte isceliteljske moći Žada i osetite kako njegova intenzivna i magnetska svetlost ispunjava vaš duh hrabrošću, a on postaje vaš verni pratilac u bilo kojoj duhovnoj avanturi. Njegove duboke i upečatljive varijacije zelene boje rezoniraju sa srčanom čakrom, energetskim centrom koji pomaže u situacijama takozvanih emocionalnih i egzistencijalnih kriza. Iskoristite lekovite moći Žada da biste otvorili vaše srce ka prostorima bezuslovne ljubavi i osetite moć univerzuma i njegovu živopisnu kombinaciju mešavine zemlje i vode. Čudo koje se razvilo iz prvobitnog izvora – Žad – magičan je kristal i veza sa našim prostranim univerzumom i esencijom života.

Žad – poludragi kamen večne mladosti

Žad kristal je poznat i kao kamen večne mladosti, što ga čini dragim kamenom koji je dobar za tretiranje lica. Svakako će biti jeftinije od plastične operacije ako držite Žad u svojoj blizini i ako ga imate uvek na dohvat ruke.

Kako ćete ga koristiti? Nakon primene vaše omiljene vlažne kreme ili seruma za lice, koristite Žad roler preko kože kako biste smanjili naduvenost i kako biste drenirali limfni sistem i povećali cirkulaciju krvi. Značenje kristalnog kamena Žad povezano je sa njegovom snažnom sposobnošću da smanji napetost u mišićima lica, što ga čini odličnim pomoćnim sredstvom za peglanje bora.

Meditacija sa Žadom

Započnite svoju praksu meditacije sa bujnim zelenim nijansama žad kristala sreće koji donosi bogatstvo i prosperitet u vaš život. Započnite sa kreiranjem osvećenog prostora bez nereda i bilo kakvih drugih spoljašnjih ometanja. Očistite prostor tako što ćete okaditi sobu žalfijom, a zatim postavite upaljenu svećicu pored Žada. Na taj način započinjete tretman lečenja kristalom.

Da biste maksimalno iskoristitli svoju terapijsku seansu, neka vam pomogne mudrost drevne Zen tradicije. Posmatrajte fokusirano Žad i kontemplirajte mirno o svojim namerama i ciljevima, koji će potom biti uskladišteni u kamenu. Na taj način možete u svakom budućem trenutku pristupiti koncentrisanoj energiji vaših želja.

Sedite tiho sa kamenom oko 20 minuta, razmišljajući o zahvalnosti i njegovim efektima zagrevanja koji utiču na vaše srce. Sa svakim dubokim udahom držite kamen u rukama i udišite moćna terapeutska svojstva Žada, a dok izdišete oslobađajte se svih bolova i briga. Na taj način ćete se vratiti u vaše prirodno stanje radosti.

Žad ujedno dodaje živost boja vašem kućnom dekoru i emanira vibracije mira i prosperiteta.

Postavite žad na vašu treću čakru i pustite ga da svetli, a neka njegove sjajne nijanse osvetle vaš put ka prosvetljenju i višoj svesti.

Žad je ime koje dele dva različita minerala – kalcijum magnezijum silikat nefrit i natrijum aluminijum silikat žadeit. Iako su njihove kompozicije, kristalne strukture i gustine različite, oni su slični po izgledu i izdržljivosti, a oba imaju podjednako važne metafizičke karakteristike i osobenosti.

Oba se pojavljuju u simpatičnoj senci maslinasto zelene boje, ali postoje i razlike u njihovoj boji.

Mjanmar je glavni izvor Žada, ali se može naći i u Japanu, na Novom Zelandu, Sibiru, Australiji, Kanadi i SAD-u.

Ako se pitate zašto vam je potreban Žad u životu, evo odgovora!

Bez obzira koliko ste zauzeti svojom karijerom ili privatnim životom, Žad će zadržati sve što treba da zadrži i daće vam podršku koja vam je potrebna da dopunite sve svoje različite životne uloge.

Žad je odličan pojačivač samopouzdanja, a to će vam pomoći da se sa lakoćom i smirenjem bavite teškim ljudima. Energije ovog kamena će vas držati u ravnoj liniji i naoružaće vas strpljivošću u bilo kojoj situaciji.

Žad je takođe poznat i kao kamen sreće jer će doneti energiju ljubavi, bogatstva i zdravlja. U ovim aspektima vašeg života ćete doživeti talas sreće i zadovoljstva i od tada će sve izgledati mnogo drugačije.

Kada doživite napredak u svojoj karijeri, Žad će vam pomoći da kreirate više i svrhovitije ciljeve. Ovaj kamen će vam pomoći da ostvarite svoj puni potencijal i u ličnom i u profesionalnom razvoju.

Žad će vam dati spokojnu mudrost i odbaciće negativnosti u vašem sistemu. Takođe će vam pokazati kako možete videti svoje istinsko ja.

Podstaknuće vas da racionalno postavite sve svoje lične ambicije i podsetiće vas na to da ste sposobni da vladate sobom i da se svaki put kada padnete nanovo podignete. Ako naiđete na blokadu, on će vas terati da svaki put pokušate ponovo.

Kao što smo rekli, Žad je poznat kao kamen večne mladosti. Kada ga imate, uvek će u vama biti prisutno ono dete koje je znatiželjno i razigrano.

Žad – ozdravljenje

Umirujući zeleni kamen Žad je odličan isceliteljski kristal. On može promovisati samoozdravljenje i može uticati na nefizičke razloge bolesti.

To je kamen koji može lečiti i smiriti nervni sistem, bubrege, žučnu kesu i jetru. Smatra se da pomaže u izbacivanju kamena iz bubrega.

Žad radi na jačanju či tačke ili vaše životne snage i promoviše ćelijsku regeneraciju.

Može umanjiti bolove koji su povezani sa grčevima i problemima vezanim za zglobove i kosti.

Isceljujuće energije Žada takođe mogu pomoći u ponovnoj izgradnji tkiva i skeletnog sistema.

Za Žad je poznato da je posebno koristan nakon plastične operacije ili rekonstruktivne operacije.

Ovaj kamen može biti veoma koristan u lečenju poremećaja u ishrani kod tinejdžera, kao i kod reproduktivnih problema kod žena. Lekovita energija Žada može pomoći tokom porođaja.

Žad može efikasno drenirati limfni sistem i ubrzavati cirkulaciju krvi. Takođe, može smanjiti napetost u mišićima lica, kao što je rečeno.

Žad i finansijski problemi

Ako želite da privučete izobilje u svoj život, uvek morate imati Žad sa sobom.

Ovo je veoma važan kamen, posebno ako se bavite biznisom, poslovanjem sa klijentima, prodajom.

Pomoći će vam da imate pozotivan stav prema novcu i nateraće vas da vizuelizujete sebe kako radite, zarađujete i koristite novac sa određenom namerom i na kreativan način.

Prosperitetne energije Žada će vam pomoći da nađete najbolji način delovanja u vezi sa pitanjima koja uključuju vaše finansije i bogatstvo.

Žad kamen će podržati vaš finansijski rast i širenje. Takođe će promovisati nove početke i pružiti vam smernice koje treba da pratite kako biste bili uspešni i bogati.

Žad – ljubav i ljubavni odnosi

Žad će vam pomoći da iznesete na površinu svoje duboko ukorenjene probleme kako biste pronašli rešenja. Šta god da krijete u svom srcu, Žad će to izvesti na površinu.

Ovaj kamen će vam pokazati da se ništa ne rešava ako odbijate da priznate da problem postoji.

Zreo način da se problem reši jeste da ga iznesete na površinu i da ga podelite sa osobom koju volite.

Ako ste u vezi, iskrenost prema partneru mora biti od velikog značaja. Kada možete sve da podelite sa vašim partnerom, onda neće biti osećanja straha koji je poguban.

Ako ste sami i želite da uđete u vezu i pronađete ljubav, Žad vam može pomoći u tome.

Žad promoviše sreću i harmoniju u vašem porodičnom životu i romantičnim odnosima. Pomaže vam da se oslobodite nezdravih emocija, a da dobre držite u redovnom dobrom stanju.

Ovaj kamen će raditi na tome da uklonite sva ograničenja koja ste sami sebi postavili. Kada je u pitanju ljubav, samo idite za onim što vam srce kaže.

Žad će pomoći u emocionalnom izlečenju, davaće vam nadu da će se stvari poboljšati.

Žad i znakovi zodijaka

Žad pogoduje znaku Ovna jer može uravnotežiti energiju, umanjiti stres i pojačati imunitet. Pošto su Ovnovi puni energije, vredno rade i to čak nekoliko poslova istovremeno, onda im Žad može biti od velike koristi.

Bikovi važe za tvrdoglave i posesivne osobe. Zbog ovih svojih osobina često se nađu pod stresom, pa im Žad umiruje uzburkanost emocija i misli.

Kako se čisti i puni Žad?

Žad ćete napuniti tako što ćete ga izložiti direktnoj sunčevoj svetlosti, a očistićete ga tako što ćete ga staviti pod mlaz tekuće vode.

Cena

Obična polirana pločica Žada košta oko 400 dinara, a veći obelisci se mogu naći po ceni od 2000 dinara, pa i više u zavisnosti od čistoće i porekla.